Vragen?
0499 - 32 00 60
  • maandag t/m vrijdag
  • 08:30 - 17:00 uur

Kleur

Aubergine

Black

Blauw

Bright Orange

Bright Yellow

Chocolate

Fuchsia

Geel

Grey

Groen

Light blue

Navy

Orange

Oranje

Paars

Pink

Red

Rood

Royal

Terra

White

Wit

Yellow

Zwart

Genre

Washandjes

Materiaal

badstof

Washandjes borduren

Washandjes nodig tegen scherpe prijzen?

Diverse modellem washandjes die u kunt laten borduren of bedrukken.

Ook hebben we in het assortiment bijpassende handdoeken, gastendoekjes of badlakens.

U kunt terecht bij ons voor diverse type badstof. Bent u op zoek naar een Handdoek, Strandlaken of een sporthanddoek? Bij ons vindt u een ruim assortiment aan diverse badstof producten.

Wat is Badstof eigenlijk?

Badstof is een katoenen weefsel, waarbij Katoendraad tot lussen zijn gevormd. Dit weefsel wordt geweven op een speciale machine met twee kettingen. De ene ketting vormt de ondergrond van de badstof en de tweede ketting de lussen. Deze lussenketting wordt als de lus gevormd moet worden (meestal na elke tweede inslag) met een instelbare overmaat aan lengte toegevoerd, waardoor het garen in een lusvorm gaat staan.

Frotté is een badstof die geweven wordt uit effectgarens waarin al lussen zitten, Het speciale toevoermechanisme is hier niet nodig.

Dit soort weefsel kan door de lussen veel vocht opnemen (mits van grondstof gemaakt die goed vocht opneemt, zoals katoen), zodat het uitermate geschikt is om hiervan handdoekenwashandjes en badjassen te maken. Er wordt ook strandkleding gemaakt van badstof.
 

Voordelen van Badstof

Het fijne van Badstof is dat het goed vocht opneemt. Tevens draagt het, of voelt het comfortabel en zacht aan. Een ideaal product voor veel toepassingen waaronder badjassen en handdoeken , maar ook badstof onderlakens voor op het bed.